I Dalsbruk planeras skatepark - Fritidschef: Nästa steg är att diskutera lämplig plats

Pixabay
en skateboard och två fötter
Publicerad:

Arbetet med att planera och förverkliga idrottsparken i Dalsbruk har pågått i några år, och därför har nya behov och önskemål uppstått under arbetets gång.

Just nu är det i Dalsbruk populärt att åka skateboard och ett behov av en skateboardpark finns.

Kimitoöns kultur- och fritidsnämnd fick under sitt möte på tisdagskvällen ta ställning till om planen för idrottsparken i Dalsbruk behöver uppdateras med tanke på det här.

Men i stället för att uppdatera planen anvisade nämnden två områden i Dalsbruk som man tycker kunde passa för ändamålet: sandplanen i idrottsparken och ett triangelformat område utanför motionshallen mot parkeringsplatsen.

– Nästa steg är att samla skejtarna och arbetsgruppen för idrottsparken för att diskutera vilken plats som är lämplig och vilken typ av skatepark det skulle handla om, säger Kimitoöns fritidschef Bosse Ahlgren.

Han tror att parken kunde förverkligas tidigast år 2022, åtminstone om det är kommunen som ska stå för notan. Beslut om det här kommer de nya förtroendevalda att få ta, eftersom de behandlar nästa års budget.

Utveckling av Dalsbruks idrottspark pågår

Dalsbruks idrottspark har planerats under år 2018, och under 2019-20 har en stor del av planeringen förverkligats. Bland annat har man åstadkommit en konstgräsplan för badminton, tennis och basket som vintertid är reserverad för skridskoåkning.

Näst i tur, efter vinterns omfattande markarbeten på grusplanen, är att anlägga ett utegym och en balansbana. Totalt går dessa två införskaffningar på 60 000 euro, men minus statsstödet (som man snart borde få besked om) blir räkningen för kommunen 40 000 euro.

Emilia Örnmark
stor grusplan
Dalsbruks idrottspark utvecklas. Bilden är tagen i december.
Reporter (Kimitoön)
Publicerad: