Nämnd nobbar Framnäs – föreslår annat alternativ för husbilscamping i Nagu

Mapcreator/Mikael Heinrichs
en karta
Skärgårdsnämnden i Pargas sätter tummen ner för förslaget att bygga en husbilsparkering på Framnäsudden.
Publicerad:

Skärgårdsnämnden i Pargas vill inte se en husbilsparkering på Framnäsudden. Nämnden som möttes på torsdagskvällen var enig i sitt beslut. Bland annat Folkhälsan i Nagu och Nagu ungdomsförening har protesterat mot stadens planer på att inrätta en husbilscamping bredvid ungdomsgården.

Skärgårdsnämndens ordförande Christer Friis (SFP) säger att nämnden var väl medveten om den allmänna opinionen bland Naguborna

– Alla nämnmedlemmar känner nog till vad folk har för åsikt om Framnäsalternativet, så det var nog ingen som tyckte att husbilarna skulle dit. Tvärtom så var vi eniga om att hitta andra alternativ.

I stället för Framnäs föreslår nämnden att staden bygger septiktankar i Södra hamnen och ordnar så att husbilarna lätt kan tömma sitt toalettavfall.

Någon egentlig parkering är det inte frågan om och det är inte meningen att husbilsturisterna ska övernatta i sina bilar.

Södra hamnen är bara en tillfällig lösning, på lång sikt är Prästgårdsområdet det bästa alternativet för husbilscampingen, säger Friis.

– Staden bör snarast inleda förhandlingar med Pargas kyrkliga samfällighet om att bygga en husbilsparkering på Prästgården. Det kräver visserligen en detaljplaneändring, men enligt stadens planläggningschef ska det inte vara någon stor sak.

Skärgårdsnämndens utlåtande går nu vidare till stadsstyrelsen.

Reporter (Åbo)
Publicerad: