Rävsunds- och Hessundsbroarna föreslås få 128 miljoner

Mikael Heinrichs
en bro i regnet
Publicerad:

Finansministeriet har i dag publicerat listan på sådana trafik- och kommunikationsprojekt som ministeriet anser värda att utgöra botten för årets tredje tilläggsbudget.

På listan finns väg 180, byggandet av nya broar över Rävsundet och Hessundet, det vill säga den fasta förbindelsen till Pargas och skärgården. Finansministeriet föreslår att broprojektet får 128 miljoner.

-- Det här är ett mycket stort och viktigt steg, säger riksdagsledamot Sandra Bergqvist, SFP. Det som Finansministeriet föreslår är ofta det som blir basen för den tredje tilläggsbudgeten, även om budgeten också kan få tillägg i den politiska behandlingen, säger hon.

Skärmdump
text ur ett dokument på nätet
Finansministeriets prioritering för projekt som borde få pengar i år.

Finansministeriet är snarast känt för att stryka av de förslag som de andra ministerierna lämnar in, så att projektet av ministeriet rankas högt och prioriteras i den här omfattningen visar att brobygget nu har klara utsikter att avancera.

Går de 128 miljoner igenom kan Trafikledsverket (Väylä) ännu i år få fullmakt att göra kontrakt värda den nämnda summan.

Den andra tilläggsbudgeten har nyligen passerat riksdagen, men den tredje tilläggsbudgeten väntas komma till politisk behandling i regering och riksdag ännu innan riksdagens sommarpaus.

Publicerad: