Michael Oksanen sade upp sig från Pohjola-Norden – hoppas att förbundet kan återuppta sitt värdefulla arbete från rent bord

Mikael Piippo/SPT
Man i kavaj.
Publicerad:

Michael Oksanen skickade ut ett pressmeddelande klockan 11.59, där han meddelar att han avgår från sin tjänst som Pohjola-Nordens generalsekreterare med omedelbar verkan. Oksanen har jobbat som generalsekreterare på Pohjola-Norden sedan 2015.

I pressmeddelandet medger han de misstag han begått med hänvisning till kilometerersättningsfrågan och att han inte jävat sig i frågan kring anställandet av en släkting till honom.

– Jag har gjort misstag med kilometerersättning och missat att jäva mig då en släkting till mig anställdes på förbundet. Jag är ledsen för de här misstagen och välkomnade den oberoende specialrevision som jag hela tiden för min egen del samarbetat med. Redan 12.4 meddelade jag styrelsen att jag är villig att avgå självmant, men jag har inte fått respons på mitt förslag, skriver Oksanen

– Nu behandlas specialrevisionens resultat till valda delar och genom läckor i offentligheten, utan att jag fått ta ställning till resultatet eller blivit hörd och kunnat försvara mig inför styrelsen. Jag har idag meddelat styrelsen att jag säger upp mig med omedelbar verkan. Jag hoppas ändå att oegentligheterna i förbundets förvaltning reds upp och att Pohjola-Norden kan återuppta sitt värdefulla arbete från rent bord, avslutar han.

Oksanen meddelar också att han inte kommenterar frågan utöver detta pressmeddelande.

Publicerad: