Flera nya rutter i västra skärgården i sommar

Rederi Ab Vitharun
ett svartvitt fartyg i en fjord
M/S Hamnskär har tidigare tjänstgjort i Norge.
Publicerad:

I sommar öppnar åtminstone två nya, reguljära skärgårdsrutter i den västra skärgården då Utö Express börjar trafikera mellan Nagu och Utö med en restid på en dryg timme och Rederi Ab Vitharun inleder trafik mellan Röölä i Rimito och Själö i Nagu.

Archipelago Lines vd Mikko Fagerroos som också driver Utö havshotell säger att man inte ännu spikat något datum för när trafiken kan inledas, men att man siktar på juni.

– Beroende på hur det artar sig med begränsningarna i förbindelsebåtstrafiken kan det vara att vi får lov att ta fartyget i bruk redan tidigare för att få folk ut till Utö och hotellet.

Nytt alternativ från Röölä

Vitharun kommer att trafikera mellan Röölä i Rimito och Själö, där företaget har restaurang-, gästhamns- och inkvarteringsverksamhet från och med den 24 juni. Trafiken sköts med nyanskaffningen m/s Hamnskär dagligen fram till den 8 augusti.

Trafiken med m/s Norrskär mellan Åbo–Själö–Nagu fortsätter, men däremot faller den reguljära trafiken till Gullkrona bort. Avgångarna från Röölä går att kombinera med Norrskärs avgångar från Själö till Nagu för att skapa en alternativ rutt på Lilla Ringvägen.

Reporter (Pargas)
Publicerad: