Förflytta dig till innehållet

Mångsidiga uppdrag till sjöss-besättningen på bevakningsfartyget Tursas tryggar säkerheten

Tursas har lämnat kajen i Åbo. Kvar blir systerfartyget Uisko och skolningsfartyget Eckerö. Foto: Kim Lund Bevakningsfartyget Tursas kastar loss från kajen i Gränsbevakningens hamn i…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

0 kommentarer: “Mångsidiga uppdrag till sjöss-besättningen på bevakningsfartyget Tursas tryggar säkerheten

  1. Jari Muuni skrev

    Gränsbevakningsväsendet kallas bland yrkessjöfarare för Finlands dyraste gubb-dagis. Jag är beredd att hålla med om det. Gräns- och sjöbevakare är bortskämda av staten (skattebetalare) och nu ser vi i artikeln vad pengarna går till. Inte ens polisen får så här mycket resurser av staten.
    Att gräns- och sjöbevakare sen ännu har högre lön än både brandmän och poliser ses inte som nåt positivt bland andra myndigheter. För att inte tala om pensionsåldern i denna yrkesgrupp. Brandmän med extremt tunga och farliga arbetsuppgifter går i pension långt senare medan t.ex. sjöbevakare går tidigt i pension. Jämför arbetsinsatsen med lönen så torde det gå upp ett ljus för allmänheten.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter