Förflytta dig till innehållet

Dags att söka Åbo stads sommarjobb

Arkiv/Jan-Ole Edberg
människor klipper gräs vid en vägkant

Arkiv/Jan-Ole Edberg
På måndagen öppnar ansökan för Åbo stads sommarjobb. Staden erbjuder i år 300 sommarjobb för 16-18-åriga unga i Åbo. Stadens sommarjobb ska sökas senast den 19 februari.
De flesta av stadens sommarjobb finns inom åldrings- och handikappvård och på daghem.
Man kan söka till ett specifikt område. Jobben söks elektroniskt via Kuntarekry. Stadens sommarjobb är på en månad, inom juni eller juli. Man jobbar 85 procent av ett normal heltidsjobb och månadslönen är 784,79 euro.
Den som söker ska vara född mellan 1.6 2000- 31.5 2002 och man ska inte ha haft Åbo stads sommarjobb år 2017.
Bland alla de sökande utses via lottdragning 500 unga som får komma på intervju. Av dem får 300 jobb. Intervjuerna hålls under veckorna 9-11 och vecka 13 får de sökande information om vem som fått jobben.
Åbo stad delar i år också ut 225 sommarjobbssedlar. De är värda 310 euro per sedel och ges till en arbetsgivare som anställer en ungdom född 2000-2003. Arbetsgivare kan vara ett företag, en förening, en församling eller en stiftelse och arbetsplatsen behöver inte vara i Åbo.
För att arbetsgivaren ska kunna få sommarjobbssedeln måste en lön i enlighet med arbetsavtal för skolelever eller sommarjobbare betalas ut.
Om man tycker att det är svårt att söka sommarjobb kan man få hjälp på Turun Ohjaamo och Nuorten Turku på Universitetsgatan 25 a, 4 våningen. Ohjaamo är öppet måndagar klockan 12- 18 och ons-fre klockan 12-16.
Mera info om stadens sommarjobb får man genom att mejla kesatyot@turku.fi. Från och med måndag 5.2 finns en länk till ansökan öppen på turku.fi/kesatyot och till sommarjobbssedlarna på turku.fi/kesatyosetelit.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter