Förflytta dig till innehållet

Lurendrejare försöker dra nytta av coronaoron -Vichtisbo blev av med 2 000 euro och polisen manar till vaksamhet

Foto: SPT


De första fallen av bedrägeri i samband med coronaepidemin har kommit till polisens kännedom.
Det var på lördagskvällen som två män knackade på fönstret i i ett hus i Vichtis. De påstod sig vara coronaforskare som utförde coronatest i hemmen.
En av männen satte sig i köket med den som bodde i lägenheten, medan den andra gick runt i den. Efter en stund uppenbarade sig en tredje person i lägenheten.
Männen bad om en kontrollavgift på tio euro och när de avlägsnat sig upptäckte den boende att hen saknade 2 000 euro och en hel del värdeföremål.
Fallet utreds av Polisinrättningen i västra Nyland.

Polisen ber om tips för att hitta bedragarna

Polisinspektör Teemu Saukonniemi vid Polisstyrelsen säger att det tillsvidare är frågan om ett enskilt fall, men att det finns kriminella som drar nytta av människornas oro.
Saukonniemi uppmanar därför folk att vara försiktiga och förhålla sig misstänksamt till okända människor som erbjuder olika tjänster som har med coronan att göra.
Myndigheterna gör aldrig hembesök där man granskar lägenheterna eller erbjuder hjälpmedel för att skydda sig mot coronaviruset.
Det är främst äldre personer som kan råka ut för bedrägerier. Polisstyrelsen påminner därför anhöriga att påminna sina närstående att det kan finnas brottslingar som vill sko sig på människornas oro för att bli smittade.
I samband med fallet i Vittis söker polisen tre misstänkta personer. Den ena är i 30-årsåldern, nästan två meter lång med stadig kroppsbyggnad och mörkt hår.
Den andra mannen är mellan 170 och 180 centimeter lång och också stadigt byggd.
Den tredje är ungefär lika lång och i 60 årsåldern.
Han var klädd i jeans, en brun ylletröja och en gråaktig mössa. Tips och iakttagelser kan lämnas på telefonnummer 0295 413 013 eller e-post vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter