Förflytta dig till innehållet

UPPDATERAD: Arga skärgårdsbor för fastighetsskatten till JO — "Är det ens lagligt?"

Vatten och holmar på båda sidorna.
Lagligheten i chockhöjningen av fastighetsskatten ska nu granskas av Justitieombudsmannen.ÅU-foto Åbolands skärgårdsstiftelse tar de höjda fastighetsskatterna i skärgården till Justitieombudsmannen (JO). Skatteförvaltningen meddelade i våras att…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “UPPDATERAD: Arga skärgårdsbor för fastighetsskatten till JO — "Är det ens lagligt?"

  1. Tom Bergman skrev

    Mycket bra att någon för den här skandalen vidare! Väldigt intresssant vore också att veta varifrån initiativet till chockhöjningen kommer. I vilket kollegium (och vilka personer som däri ingått) har beslutet fattats? Protokoll och deltagarförteckning torde vara allmänna handlingar.
    Att hela den här skandalen tidsmässigt sammanfaller med NTM centralens brev till flera markägare i skärgåden där man meddelar att man med hot om expropriering (tvångsinlösning) tänker ”köpa” alternativt med markägarens vilja inrätta naturskyddsområden på nya områden i Skärgårdshavet, väcker osökt frågan: pågår det ett statligt koordinerat angrepp på de sista mohikanderna i skärgården som vägrar sälja sina holmar till Forststyrelsen? Åtminstone se det hela väldig, väldigt fult ut.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter