Förflytta dig till innehållet

Saara Aalto representerar Finland i ESC år 2018

Saara Aalto. Hon blev internationellt känd i X-Factor i England år 2016. Pressbild


Yle har förnyat valet av representant till Eurovision Song Contest. I Portugal 2018 representeras Finland av Saara Aalto.
Saara Aalto uppträder med tre nyskrivna låtar i Esbo i mars. Av dem väljer tittarna och internationella juryer den bästa till ESC i Lissabon i maj.
– Jag vet att resan för mig kommer att bli verkligt fantastisk och fin oberoende av vad som händer i tävlingen. Naturligtvis åker jag med attityden att det går att vinna ESC – eller komma på andra plats! Det klarar jag ju av alla gånger, ingen tvekan om saken, säger Aalto i ett pressmeddelande.
De tre låtarna med tillhörande musikvideor publiceras våren 2018. En noggrannare tidtabell offentliggörs senare. Det blir tre väldigt olika låtar i tävlingen.
– Det här blir en toppengrej för hela Finland! Jag har ett starkt finländskt och internationellt team bakom mig och vi kommer att göra det stort.

Det främsta målet med förnyelsen av valet av bidrag till ESC är att nå bättre framgång i ESC jämfört med tidigare år.
– Vi tror att Saara, som är karismatisk och har skapat en internationell karriär, är vårt trumfkort. Vi satsar allt på att ta fram tre utmärkta låtar och shower, varav den bästa visas i Lissabon, säger UMK:s producent Anssi Autio.
UMK är på svenska Tävlingen för ny musik, alltså den tävling där bidraget till ESC väljs.
Det är första gången som Finlands bidrag har valts via inbjudan.
– Vem som klarar sig i ESC och hur man klarar sig till final är summan av många faktorer, som festivalens tidigare år har visat. Vi tror att vi nu har hittat receptet för framgång, säger Autio.
Den direktsända UMK-showen den 3 mars leds av Krista Siegfrids och Mikko Silvennoinen.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter