Förflytta dig till innehållet

Anna Harri slutar på toppen

Mångårig profilspelare. Anna Harri lämnar ett stort tomrum efter sig i Samppalinna. Foto: Mats Lundberg

HANDBOLL

Då damerna i Åbo IFK på fredag inleder FM-säsongen på bortaparkett i Helsingfors gör man det utan sin mångåriga ledargestalt Anna Harri. Under sina tio seniorår i kamratföreningen visade hon gång efter annan att en handbollsspelare inte behöver vara lång för att lyckas.

Beslutet att lägga av hann mogna under en längre tid. Semifinalplatsen i fjol var inte nog för att få henne att fortsätta.

– Jag kände att det var dags att göra något annat medan jag ännu har orken. Jobbet som fysioterapeut i Pargas tar mycket tid. Nu vill jag göra något annat än att bara tänka på handboll under fritiden, säger 29-åringen.

Ännu förra säsongen toppade Harri skytteligan i grundserien. Med andra ord slutar hon på toppen.

– Det är flera faktorer som väger in. En var att alla mina jämnåriga kompisar som jag spelade med både under junioråren och som vuxen hann sluta långt före mig. Med det sagt vill jag ändå understryka att jag trivts bra också med mina yngre lagkamrater.

Hon säger att ÅIFK på ett bra sätt respekterat hennes beslut.

– Handbollen har gett mig mycket. Mina bästa vänner och fina upplevelser. Som yngre hade jag själv förebilder att se upp till, under senare år har jag agerat förebild åt andra som vill uppåt. Det känns speciellt.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter