Förflytta dig till innehållet

Uiskos besättning premieras för bra luftvärn

Teknikerpremiärlöjtnant Marko Lehtinen, yngre sjöbevakare Toni Saarinen, befälhavaren för fartyget kaptenlöjtnant Ilkka Sahla och löjtnant Timo Hiiterä. Till höger löjtnant Peter Sandvik som tilldelades ett personligt stipendium. Bakom företrädarna för stiftelsen Pentti Korhonen (t.v) och Mikael Luukanen. Foto: Gränsbevakningen


Besättningen på bevakningsfartyget Uisko har belönats med ett Vemma-pris. Vandringspriset Vemma överräcktes av företrädarna för Turun Seudun Kodinpuolustus – Åbonejdens Hemvärn, ordföranden för stiftelsen överdirektör Mikael Luukanen från Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland och överstelöjtnant i.a. Pentti Korhonen.
Vemma-priset beviljas årligen den besättning på bevakningsfartygen som bäst klarar sig i en luftvärnstävling. I tävlingen mäter besättningarna sina krafter i luftbevakning och skjutningar samt i att göra sina luftvärnsmaskingevär skjutklara.
Stiftelsen beviljade dessutom löjtnant Peter Sandvik ett personligt stipendium för det långsiktiga arbete som han gjort för att utveckla lägesövervakningen till havs.
Stiftelsen Turun Seudun Kodinpuolustus – Åbonejdens Hemvärn grundades 1940 och tilldelar årligen beväringar, reservister samt personal vid Gränsbevakningsväsendet och Försvarsmakten stipendier för arbetet inom luftförsvaret och luftvärnet.
Samarbetet mellan stiftelsen och Västra Finlands sjöbevakningssektion påminner på ett utmärkt sätt om Gränsbevakningsväsendets uppgift att militärt försvara landet så som det gjorde under vinter- och fortsättningskriget.
Stiftelsen har beviljat Västra Finlands sjöbevakningssektion Vemma-priset sedan 2009.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter