Förflytta dig till innehållet

266 nya fall av coronaviruset – ett nytt fall i Pargas, och Kimitoön syns nu på coronakartan

Skötare med munskydd och ansiktsvisir
266 nya fall av coronaviruset har bekräftats under det senaste dygnet. Det uppger Institutet för hälsa och välfärd på fredagen. Sedan epidemins början har sammanlagt 17 385 fall av covid-19 konstaterats…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “266 nya fall av coronaviruset – ett nytt fall i Pargas, och Kimitoön syns nu på coronakartan

 1. Göran Ek skrev

  Skulle vara intressant om ÅU skulle kunna försöka kontakta några som har haft Covid-19 och har tillfrisknat men har bieffekter som kan i vissa fall även kan vara livslånga.
  Corona och Covid-19 i sig är inte skrämmande, men vad det kan orsaka så vet man inte så mycket om ännu eftersom det har gått för kort tid. En ennan sak som är skrämmande är att man bevisligen inte vet varifrån viruset härstammar, för det vill Kina inte avslöja och kommer inte heller att tillåta oberoende forskning heller. Så man får lita på läckor istället.

 2. ÅU skrev

  Hej!
  Uppskattningsvis har ungefär 75% av coronasmittade i Finland tillfrisknat, enligt Institutet för hälsa och välfärd. Till tillfrisknade räknas sådana fall man inte fått någon mera information om på tre veckor efter att smittan konstaterats. Med andra ord kan de som varit lindrigt sjuka en längre tid betraktas som friska i statistiken.
  Då det kommer till lokala tillfrisknade finns det tyvärr inte lika lättillgänglig information. Då får man försöka hålla koll på hur fallen utvecklats över tiden. Exempelvis har Pargas haft tio fall ganska länge, så sannolikheten att kommunen just nu har 11 aktiva fall är liten. Men tyvärr är det bara gissningar.
  Mvh Lukas/ÅU

 3. Susanne Nyman skrev

  Hur många av dessa coronafall är sjuka? Hur många tillfrisknade redan i våras?
  Vad är siffrorna för de som har corona just nu?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter