Förflytta dig till innehållet

200 kan få gå från Wärtsilä — också Åbo berörs

Tegelhus.

Wärtsilä inleder samarbetsförhandlingar i Finland. I Åbo har Wärtsilä cirka 400 anställda som jobbar med bland annat utbildning, teknisk service och audiovisuell teknik ombord på kryssningsfartyg.
Samarbetsförhandlingarna gäller även de anställda i Åbo. Produktionen i Delivery Centre Vaasa berörs däremot inte.
För Wärtsiläs anställda är det här årets andra samarbetsförhandlingar. I våras fick 78 anställda i Finland gå.
Bolaget inledde ett så kallat anpassningsprogram redan i början av året. Programmet gäller hela koncernen och har som mål att minska 350 arbetstillfällen vid Wärtsilä på olika håll i världen.
De 200 arbetstillfällen som nu är under lupp i Finland ingår i det globala målet.
Omkring 3 700 personer jobbar för Wärtsilä i Vasa, Åbo och Helsingfors.
Det exakta antalet minskade arbetstillfällen inom olika funktioner och olika verksamhetsställen specificeras under förhandlingarnas gång.
— Osäkerheten inom makroekonomin har ökat under det senaste halvåret och vi är tvungna att omvärdera dimensioneringen av vår organisation i förhållande till den förändrade situationen. Den instabila världsekonomin och geopolitiken har tyvärr märkts även på Wärtsiläs nyförsäljningsmarknad som en försvagad orderingång. Därför måste vi anpassa våra funktioner på flera olika sätt även i Finland, och tyvärr kan vi inte undvika personalminskningar, säger Wärtsilä Finlands verkställande direktör Vesa Riihimäki.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter