Förflytta dig till innehållet

189 nya fall av coronaviruset – flera fall i Egentliga Finland

Jeanette Östman/SPT
Sjukvårdspersonal med skyddsutrustning

Smittoläget i Egentliga Finland

  • Åbo 464 bekräftade coronafall (i går 451)
  • S:t Karins 38 (36)
  • Lundo 10 (10)
  • Nådendal 10 (10)
  • Pargas 10 (10)
  • Reso 26 (26)
  • Salo 63 (62)

189 nya fall av coronaviruset har bekräftats under det senaste dygnet, uppger Institutet för hälsa och välfärd på fredagen. Sammanlagt har 13 133 fall av covid-19 konstaterats i Finland sedan epidemins början.

I Egentliga Finland har enstaka fall registrerats i olika kommuner. Flest registreras ändå fortfarande i Åbo, där 13 nya smittfall bekräftats.

Under de senaste 14 dagarna har Finland haft 50 nya fall av covid-19 per 100 000 invånare.

Enligt onsdagens uppgifter har 350 personer avlidit till följd av coronaviruset i Finland. För tillfället får 48 personer sjukhusvård för covid-19, av dem får 8 intensivvård. Fredagens uppgifter uppdateras senare under dagen.

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om eventuella dödsfall, antalet personer som vårdas på sjukhus och hur många som får intensivvård på måndagar, onsdagar och fredagar.

Så här rapporteras coronasiffrorna

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som registrerats i registret över smittsamma sjukdomar.

I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med hälsomyndigheternas.

Enligt institutet kan systemet på grund av sådant som har med dataöverföringen att göra föra med sig en viss fördröjning i rapporteringen.

Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *