Förflytta dig till innehållet

17,4% !!

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

I fredags meddelade ÅU om sina nya prenumerationsprinciper.
Det medför att man för en helårsprenumeration måste betala 12 x 24,95 = 299,40 e. Nu kostar den som fortlöpande prenumeration 255 e, det betyder en ökning på 44,40, alltså 17,4 %.
Nu vet jag nog att ÅU kommer att svara att jag utöver den nuvarande papperstidningen också får ÅU.fi., nyhetsapp, samt E-tidning och E-arkiv. Men de behöver jag inte och vill inte ha. Alltså måste jag betala i onödan. Det borde finnas ett alternativ (ÅU Classic) för bara papperstidningen också.
Dessutom betalar man ju prenumerationen i förskott, det vill säga ÅU har pengarna säkra på sitt konto och har en trygghet i att veta hur stor upplaga man har för en lång tid framåt.
Reformen verkar inte åtminstone till delen inte vara helt genomtänkt.
Och nog måste det vara mera arbete för ÅU att varje månad följa upp vilka som har betalat för en hurudan prenumeration – men kanske ni har lyckats lära er dator att göra det.
Åke Röblom
Åbo
 
SVAR Då vi förenhetligar och förenklar prissättningen betyder det att en del priser sjunker och andra stiger. Till den del priserna höjs, är i första hand en följd av det som vi betalar till andra för att få ut tidningen, de redaktionella utgifterna har inte stigit.
Då det gäller månadsbetalningar, är uppföljningen inget bekymmer. En betydande del av ÅU:s läsare har redan tidigare gått in för månadsbetalning. Det fanns en tid då de flesta hade långa fortlöpande prenumerationer, men nu avbryter och förnyar läsare sina prenumerationer mycket oftare. Det är den här utvecklingen vi nu försöker svara på genom att alla prenumerationsmöjligheter ska ha ett jämförbart månadspris. Den som vill fortsätta köpa och betala med faktura för till exempel ett helår i taget behöver inte göra något.
Stefan Holmström
Chefredaktör

Dela artikeln

En kommentar: “17,4% !!

  1. Inger Österlund skrev

    Äh, 17,4 % är väl ingenting om du jämför med 115 % för den som i dagens läge har ÅU Digital för 6,95€/mån (ÅU.fi och e-tidning). Efter årsskiftet får du ingen e-tidning för 6,95€/mån (ÅU Surf) utan du måste betala 14,95 €/mån (ÅU Surf+) Alltså 115 % höjning!
    DET kallar jag hutlöst!!!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter