Förflytta dig till innehållet

16-åring vansinneskörde med trimmad moped – tvingas nu betala för sitt brott

En 16-årig pojke som flydde undan polisen med trimmad moped har dömts till böter på närmare 500 euro.

Söndagen den 7 augusti tog polisen fast 16-åringen i Lundo. Han hade med en trimmad moped flytt undan polisen som försökte stoppa honom i närheten av en skola.

16-åringen åtalades för grovt äventyrande av trafiksäkerhet som ung person och olovlig användning av motorfordon som ung person.

Han hade i hög hastighet försökt fly undan polisens motorcykelpatrull och kört längs cykel- och gångbanor samt låtit bli att iaktta väjningsplikt i flera vägkorsningar.

Flykten fortsatte genom bensinstationsparkeringen i centrum av Lundo, över en gångbro som korsar Aura å.

Flykten pågick i cirka fyra minuters tid, i hastigheter uppemot 80 km/h innan polisen lyckades stoppa honom i stadsdelen Moisio.

16-åringen erkände det som bevisligen skett och konstaterade i tingsrätten att han råkade i panik och därför tidvis var uppe i hastigheter närmare 80 km/h.

16-åringen döms till 80 dagsböter à 6 euro, det vill säga 480 euro. Tingsrätten tog i beaktande den åtalades unga ålder som en förmildrande omständighet. Domen har vunnit laga kraft.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter