Förflytta dig till innehållet

120-årig kvarn i Kimito tuffar på igen- det lokala mjölet har återvänt till butikshyllan

Emilia Örnmark
man utanför stor gul byggnad
Benjamin Andberg köpte Kimito kvarn för ett år sedan utan någon aning eller närmare instruktioner om hur den fungerade.
Kimito kvarn i Påvalsby mal flera sorters mjöl igen. Det har gått lite mer än ett år sedan Benjamin Andberg köpte kvarnen av konkursboet. – Det har varit en lärorik…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “120-årig kvarn i Kimito tuffar på igen- det lokala mjölet har återvänt till butikshyllan

  1. Liisa Lemmetyinen skrev

    Det här var goda nyheter! Jag bakade med Kimito Kvarns mjöl från början an 90-talet så länge som som de fanns. Det var enastående bra: även en medelmåtta som bakare som jag lyckades alltid. Pizzabotten kunde kavlas hur lätt som helst, focaccia, kanelbulle, allt blev bra. Det berodde väl på konsistensen. Välkommen Kimito Kvarn!

  2. Kerstin Jansson skrev

    Äntligen! Dagens bästa nyhet! Som vi har väntat, min grundsur och jag. Hoppas mjölet hittar till butikerna i Pargas också.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter