Kimito kvarn i Påvalsby mal flera sorters mjöl igen. Det har gått lite mer än ett år sedan Benjamin Andberg köpte kvarnen av konkursboet. – Det har varit en lärorik…
Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare.
Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla
Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben.
2 kommentarer: “120-årig kvarn i Kimito tuffar på igen- det lokala mjölet har återvänt till butikshyllan”
Liisa Lemmetyinen skrev
Det här var goda nyheter! Jag bakade med Kimito Kvarns mjöl från början an 90-talet så länge som som de fanns. Det var enastående bra: även en medelmåtta som bakare som jag lyckades alltid. Pizzabotten kunde kavlas hur lätt som helst, focaccia, kanelbulle, allt blev bra. Det berodde väl på konsistensen. Välkommen Kimito Kvarn!
Kerstin Jansson skrev
Äntligen! Dagens bästa nyhet! Som vi har väntat, min grundsur och jag. Hoppas mjölet hittar till butikerna i Pargas också.
Kommentarer
Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.
Det här var goda nyheter! Jag bakade med Kimito Kvarns mjöl från början an 90-talet så länge som som de fanns. Det var enastående bra: även en medelmåtta som bakare som jag lyckades alltid. Pizzabotten kunde kavlas hur lätt som helst, focaccia, kanelbulle, allt blev bra. Det berodde väl på konsistensen. Välkommen Kimito Kvarn!
Äntligen! Dagens bästa nyhet! Som vi har väntat, min grundsur och jag. Hoppas mjölet hittar till butikerna i Pargas också.