Förflytta dig till innehållet

11-åring stötte på varg i Loimaa

En 11-åring stod och väntade på skoltaxin i Alastaro i Loimaa, 65 kilometer norr om Åbo, på tisdagsmorgonen. Plötsligt märkte barnet en varg som kom närmare och närmare tills den var några meter ifrån barnet.

En dylik anmälan kom in till nödcentralen efter åttatiden på tisdagsmorgonen, och anmälan bedöms vara pålitlig.

Det kvicktänkta barnet skrek högljutt, varefter vargen backade en bit längre bort. Där stod djuret kvar och iakttog barnet.

Strax därefter anlände skoltaxin.

Enligt polisen är detta beteende inte arttypiskt för varg. Att vargen rör sig i närheten av bostadshus, närmar sig människor är tecken på att vargen inte längre är skygg för människor.

Den situation som skedde i Alastaro har varit potentiellt farlig, beskriver polisen i sitt pressmeddelande.

Om vargen syns till i närheten av bostadsområden igen kopplas jaktvårdsföreningen in för spårning och fördrivning av vargen.

Eventuella vargobservationer kring bostadshus eller i närheten av människor bör anmälas till nödcentralen. Observationer som görs i vargens naturliga omgivning kan anmälas i realtid eller i efterhand till den lokala jaktvårdsföreningens rovdjurskontaktperson.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter