Förflytta dig till innehållet

11 000 hushåll i Egentliga Finland har anmält sin kompost – avfallsnämnden hoppas på fler anmälningar

Fram till början av februari hade över 11 000 hushåll i Egentliga Finland lämnat in en anmälan om sin kompost till avfallshanteringsmyndigheten. Anmälan ska göras av alla fastigheter som har en…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

4 kommentarer: “11 000 hushåll i Egentliga Finland har anmält sin kompost – avfallsnämnden hoppas på fler anmälningar

 1. Marianne Stuns skrev

  För mycket länge sen ( kanske 20 år sen) anmälde jag att jag har kompost ! Skall det anmälas nånstans nu igen?
  Marianne

 2. Ulf Bergman skrev

  Behövs det överhuvudtaget någon specialdesignad kompostblankett? Det borde rimligtvis räcka med en fritt formulerad anmälan på t.ex. rutigt papper där det framgår fastighetens adress.

  Uffe B.

 3. Mikael Heinrichs skrev

  Det lär faktiskt finnas en pappersblankett också. Den kan antingen snigelpostas eller bifogas som e-postbilaga. Pappersblanketterna kan hämtas vid ”vissa” (tietyistä) av kommunernas servicepunkter. I Pargas kan det mycket väl vara möjligt att få en sådan pappersblankett vid stadshusets servicepunkt, men det kommer jag inte åt att kolla upp innan måndag.

 4. Lotta Myréen skrev

  För att få in fler anmälningar, så kunde anmälningsförfarandet förenklas rejält. När vi gjorde vår anmälan var det nästan mer invecklat än att logga in på ett bankprogram! Länken från Pargas stads nätsida var svår att hitta. Varför kan det inte finnas en enkel blankett att skriva ut, fylla i och posta eller föra till stadshuset för vidarebefordran till lsjh? Eller skicka helt enkelt ut pappersblanketter, finns ju många äldre, yngre med för den delen, som inte kan anmäla över nätet. Är väl inga statshemligheter ifall man äger en kompost eller ej!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter