Förflytta dig till innehållet

100 000 kubik slam är på villovägar i Åboregionen

ÅU-foto
dam utomhus
Havet far illa. Sydvästra Finlands invånarservicechef Cati Huhta ser omedelbara konsekvenser för naturen om inte slambrunnar töms regelbundet och sköts rätt. Foto: Anja Kuusisto Enligt en…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “100 000 kubik slam är på villovägar i Åboregionen

  1. C. Henriksson. skrev

    Jag undrar om inte Cati Huhta är lite orolig i överkant beträffande avfallsslammets villovägar. Att köra en massa vatten till reningsverket – som inte är alldeles gratis anser jag inte att är helt förnuftigt. Det rekommenderade tömningsintervallet – ett år – är onödigt kort för de flesta småhus . Ett tvåpersoners hushåll fyller kanske inte en tvåkubiks tank på mindre än fyra eller tom. fem år och det vet fastighetsägarna . C.Huhta tycks tro att alla tömmer sin brunn troget varje år för att sedan hälla ut det i närmaste dike. Så är nog inte fallet, man beställer tömning då man anser att brunnen börjar fyllas, låter man den överfyllas får man ju problem med täppt infiltration med mera. Man kan ju anta att Huhtas specialister är sopåkare och de ser ju till att de har arbete så klart. Att behandla vatten i reningsverket är ju lika dyrt som att ta hand om fast substans.
    Precis som det faktum att då sopbilen kommer och om jag då har tom eller nästan tom soplåda som töms i onödan , blir jag fakturerad för tömningen, vilket kan vara ok., men jag betalar också för avfallsbehandlingen av det obefintliga innehållet.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter