Förflytta dig till innehållet

UPPDATERAD: 10-åriga Sveas konstverk blev välkomstskylt i Skräbböle

Svea Reuter och en del av den nya välkomstskylten. Foto: Marjatta Laineenkare -- Jag blev så glad så det liksom exploderade i huvudet av lycka. Så säger Svea Reuter, 10 år, när hon beskriver känslan den dag hon fick veta att…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

0 kommentarer: “UPPDATERAD: 10-åriga Sveas konstverk blev välkomstskylt i Skräbböle

  1. Måns Ulenius skrev

    Kan bidra med lite bakgrundsfakta till ”BARAKKEN” som förtjänstfullt renoverats och skötts av Skräbböle ungdomsförening sedan slutet av 1990-talet. Barackbyggnaden var redan utdömd som skolutrymme, när några föräldrar med Nisse Rinne som primusmotor grundade Skräbböle ungdomsförening, en tvåspråkig förening för skräbböleungdomarna. Skräbböle skolas elever fick i uppdrag att göra en namnskylt som ett slöjdarbete och då kom någon fiffikus på att man kunde skriva baracken med med två k:n för att betona att föreningen faktiskt var tvåspråkig. En bra tanke, tyckte undertecknad som då var slöjdlärare i skolan. En del kritik har namnet fått utstå genom åren, men på barackväggen hänger bokstäverna kvar. Hoppas det inte alltför mycket stört någons känsla för rättstavning eller språkliga identitet!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter